Tarta cu nuci pecan si ganache de ciocolata
Pentru aluat:
- 200g nuci pecan sau nuci obisnuite
- 200g curmale fara samburi
- 60ml ulei de cocos topit
- O lingura de apa
- Cateva linguri de faina de orez
- Incingeti cuptorul la 170C. Puneti toate ingredientele intr-un robot de bucatarie si procesati pana obtineti un aluat omogen, timp de aproximativ 2-3 minute.
- Presarati cu putina faina de orez o suprafata curata si intindeti aluatul cu ajutorul unui sucitor, pana obtineti o grosime de aproximativ 0,5 cm.
- Ungeti o tava de tarta cu putin ulei de cocos si asezati aluatul in ea. Remediati eventualele goluri lipind si presand bucati de aluat ramase cu ajutorul degetelor. Coaceti in cuptorul incins timp de 15 minute, apoi scoateti si lasati sa se raceasca.
Citeste si:
Tarta raw vegana cu ciocolata si zmeura
Pentru ganache-ul de ciocolata:
- 225g ciocolata vegana, dropsuri sau taiata bucatele (preferabil neindulcita cu zahar rafinat)
- 200ml lapte de cocos
- 1/2 lingurita extract pur de vanilie sau semintele unei jumatati de baton de vanilie
- Puneti ciocolata intr-un bol mediu. Incalziti laptele de cocos pana ce observati ca ies aburi si ca se formeaza bule mici pe marginea cratitei. Turnati laptele fierbinte peste ciocolata si lasati timp de 5 minute. Apoi, amestecati usor cu o spatula pana ce obtineti o consistenta cremoasa si lucioasa. Adaugati vanilia si incorporati-o bine cu ajutorul spatulei.
- Cand aluatul s-a racit, turnati ganache-ul deasupra si lasati sa se raceasca complet inainte de a servi. Puteti pastra tarta la frigider, acoperita cu folie alimentara, timp de maxim 3 zile. Inainte de a servi, daca doriti, presarati tarta cu putini fulgi de sare.
Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, Eastofkitchen
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro