Tarta cu nuca de cocos si ganache de ciocolata neagra, de Ioana Dumitrescu

Un desert light si totodata decadent, aceasta tarta cu nuca de cocos si ganache nu intrebuinteaza faina, zahar rafinat sau unt si ii va incanta pe iubitorii de ciocolata.

Incearca si tu aceasta tarta delicioasa!


Ingrediente

  • Doua albusuri la temperatura camerei
  • 85g zahar de cocos
  • 1 lingurita extras pur de vanilie
  • 140g fulgi de cocos
  • 300ml smantana pentru gatit
  • 250g ciocolata neagra, minim 70%, taiata cubulete

Citeste si:
Prajitura Banoffee, un desert usor de preparat

Mod de preparare

  1. Incingeti cuptorul la 150C si ungeti cu putin ulei de cocos o forma de tarta cu diametrul de 20cm.
  2. Cu ajutorul unui mixer, bateti albusurile spuma pana obtineti varfuri moi, apoi adaugati treptat 55g zahar si bateti bine, pana ce obtineti varfuri tari.
  3. Adaugati ½ lingurita extras de vanilie, impreuna cu fulgii de cocos si amestecati usor cu ajutorul unei spatule, pana ce s-au incorporat. Transferati amestecul in forma de tarta, avand grija sa-l distribuiti pe fundul formei si pe pereti.
  4. Acoperiti marginile cu fasii de folie de aluminiu si puneti la copt timp de 25-35 minute, avand grija sa nu se arda. Inlaturati fasiile de folie de aluminiu si mai coaceti timp de 5-10 minute in cuptorul incins, pana ce marginile sunt usor rumenite.
  5. Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
  6. Apoi, pregatiti ganache-ul. Intr-o oala pusa pe foc mediu, fierbeti smantana si cele 30g de zahar ramase, apoi scoateti de pe foc. Adaugati ½ lingurita extras de vanilie si amestecati. Adaugati ciocolata si lasati sa stea timp de 5 minute.
  7. Apoi, cu ajutorul unui tel, amestecati usor pana ce obtineti o consistenta omogena si lucioasa. Turnati ganache-ul in tarta si apoi tineti la frigider timp de 4 ore, inainte de a o servi.

Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro