Incearca si tu aceasta tarta delicioasa!
Ingrediente
- Doua albusuri la temperatura camerei
- 85g zahar de cocos
- 1 lingurita extras pur de vanilie
- 140g fulgi de cocos
- 300ml smantana pentru gatit
- 250g ciocolata neagra, minim 70%, taiata cubulete
Citeste si:
Prajitura Banoffee, un desert usor de preparat
Mod de preparare
- Incingeti cuptorul la 150C si ungeti cu putin ulei de cocos o forma de tarta cu diametrul de 20cm.
- Cu ajutorul unui mixer, bateti albusurile spuma pana obtineti varfuri moi, apoi adaugati treptat 55g zahar si bateti bine, pana ce obtineti varfuri tari.
- Adaugati ½ lingurita extras de vanilie, impreuna cu fulgii de cocos si amestecati usor cu ajutorul unei spatule, pana ce s-au incorporat. Transferati amestecul in forma de tarta, avand grija sa-l distribuiti pe fundul formei si pe pereti.
- Acoperiti marginile cu fasii de folie de aluminiu si puneti la copt timp de 25-35 minute, avand grija sa nu se arda. Inlaturati fasiile de folie de aluminiu si mai coaceti timp de 5-10 minute in cuptorul incins, pana ce marginile sunt usor rumenite.
- Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
- Apoi, pregatiti ganache-ul. Intr-o oala pusa pe foc mediu, fierbeti smantana si cele 30g de zahar ramase, apoi scoateti de pe foc. Adaugati ½ lingurita extras de vanilie si amestecati. Adaugati ciocolata si lasati sa stea timp de 5 minute.
- Apoi, cu ajutorul unui tel, amestecati usor pana ce obtineti o consistenta omogena si lucioasa. Turnati ganache-ul in tarta si apoi tineti la frigider timp de 4 ore, inainte de a o servi.
Reteta & Foto: Ioana Dumitrescu, eastofkitchen.com
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro