ELLE începe un nou an în forță! Kelly Rutherford este protagonista unui editorial de modă în exclusivitate și a unui interviu despre stil și modă; în plus, află cum a fost la ELLE Style Awards 2024 și citește câteva lecții prețioase de istorie de la Iulia Navalnaia, cercetătoarea Cristina A. Bejan și artistul Adrian Ghenie.
Tarta cu nuca de cocos si ganache de ciocolata neagra, de Ioana Dumitrescu
Un desert light si totodata decadent, aceasta tarta cu nuca de cocos si ganache nu intrebuinteaza faina, zahar rafinat sau unt si ii va incanta pe iubitorii de ciocolata.
Incingeti cuptorul la 150C si ungeti cu putin ulei de cocos o forma de tarta cu diametrul de 20cm.
Cu ajutorul unui mixer, bateti albusurile spuma pana obtineti varfuri moi, apoi adaugati treptat 55g zahar si bateti bine, pana ce obtineti varfuri tari.
Adaugati ½ lingurita extras de vanilie, impreuna cu fulgii de cocos si amestecati usor cu ajutorul unei spatule, pana ce s-au incorporat. Transferati amestecul in forma de tarta, avand grija sa-l distribuiti pe fundul formei si pe pereti.
Acoperiti marginile cu fasii de folie de aluminiu si puneti la copt timp de 25-35 minute, avand grija sa nu se arda. Inlaturati fasiile de folie de aluminiu si mai coaceti timp de 5-10 minute in cuptorul incins, pana ce marginile sunt usor rumenite.
Scoateti din cuptor si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Apoi, pregatiti ganache-ul. Intr-o oala pusa pe foc mediu, fierbeti smantana si cele 30g de zahar ramase, apoi scoateti de pe foc. Adaugati ½ lingurita extras de vanilie si amestecati. Adaugati ciocolata si lasati sa stea timp de 5 minute.
Apoi, cu ajutorul unui tel, amestecati usor pana ce obtineti o consistenta omogena si lucioasa. Turnati ganache-ul in tarta si apoi tineti la frigider timp de 4 ore, inainte de a o servi.