Datorita ingredientelor, acesta are mai putine calorii decat ar avea in mod normal o tarta de ciocolata, asadar este perfect pentru o zi in care vrei sa te rasfeti.
Ingrediente:
Blat:
- 1 ¼ cana faina de migdale
- ¼ cana pudra de cacao
- ¼ cana indulcitor pudra
- 5 linguri unt, topit
Umplutura mousse de ciocolata
- ¾ cana frisca
- ¾ lapte de migdale sau de caju, neindulcit
- ¼ cana unt
- 85 g de ciocolata neagra, neindulcita
- 3 linguri pudra de cacao
- 6 linguri indulcitor pudra
- ½ lingurite pudra expresso
- 3 oua mari
Topping:
- 1 cana frisca
- 2 linguri indulcitor pudra
- ¼ lingurita extract de vanilie
- 15 g ciocolata neagra, fara zahar
Preparare:
Blat:
1. Tapeteaza cu ulei o tava cu margine detasabila.
2. Intr-un vas mediu amesteca faina de migdale, pudra de cacao si indulcitorul. Adauga untul topit si amesteca pana cand compozitia devine omogena.
3. Pune compozitia in forma si las-o la racit pana cand este gata si crema.
Mousse de ciocolata:
1. Intr-o tigaie mica amesteca frisca, laptele de migdale sau de caju si untul. Asteapta sa fiarba si apoi ia-o de pe foc.
2. Intr-un blender amesteca ciocolata neagra, pudra de cacao, indulcitor si pudra de expresso. Rastoarna compozitia peste crema si amesteca pana se omogenizeaza.
3. Adauga ouale si amesteca din nou pana cand se omogenizeaza. Pune crema peste blatul racit si lasa la racit pana cand se intareste, cel putin o ora.
Topping:
1. Amesteca frisca cu indulcitor si vanilia pana cand se intareste. Intinde peste mousse.
2. Folosind o razatoare, marunteste ciocolata peste frisca. Lasa din nou la racit.
Text: Georgiana Livadaru
Foto: Shutterstock