Ingrediente (pentru 10 portii):
- 175 g. biscuiti digestivi
- 75 g. unt
- 200 g. mere
- 75 g. unt moale
- 75 g. zahar pudra
- 2 oua, batute
- 75 g. migdale
- 1 tsp. esenta de migdale
- 50 g. fulgi de migdale
Mod de preparare:
- Vei avea novoie de o tava adanca pentru tarta, cu pereti detasabili, de 20 cm in diametru si 3-4cm adancime. Incalzeste cuptorul la 200°C.
- Pune biscuitii intr-o punga de plastic si sfarama-i cu un sucitor pana raman bucati foarte mici. Topeste untul intr-o tigaie mica, apoi adauga biscuitii si amesteca pana se formeaza o pasta.
- Pune compozitia in tava pentru tarta si, folosind partea din spate a lingurii, preseaza compozitia pana formeaza un strat uniform. Pune-o la rece in frigider pana prepari compozitia.
- Bate untul si zaharul timp de 2-3 minute pana formeaza o compozitie cremoasa si pufoasa. Adauga ouale si continua sa bati pentru 10 secunde, apoi adauga migdalele, esenta de migdale si foloseste blenderul pentru a forma compozitia.
- Decojeste merele, taie-le in felii subtiri si asaza-le pe stratul de biscuiti. Adauga crema de migdale peste si formeaza un strat uniform, peste care poti sa presari cativa fulgi de migdale.
Pune compozitia la cuptor pentru 20-25 de minute pana capata o nuanta aurie. - Scoate tava din cuptor si las-o la racit pentru 15 minute. Detaseaza peretii tavii si transfera tarta pe platou. Se serveste calda, cu inghetata, crema sau budinca.
Vezi cum se face cea mai rapida tarta cu mere!
Text: Andrada Dolofan
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro