Profita de ele si pregateste o tarta delicioasa in care sa adaugi si vanilie.
Numar de portii: 8
Ingrediente:
Aluat:
- 1 cana faina
- 1 lingura zahar granulat
- 1 varf de lingurita de sare
- ½ unt rece
- 1 galbenus de ou
- 2 linguri apa rece
Topping de mere:
- 6 mere
- 1/3 cana unt
- 1 cana zahar granulat
- Jumatate de pastaie de vanilie
- 1 varf de lingurita de sare
Citeste si:
Tarta de ciocolata si nuca
Preparare:
Intr-un vas mare amesteca faina, zaharul si sarea. Cu ajutorul unui mixer amesteca untul in compozitie. Amesteca galbenusul cu apa rece si pune peste compozitia cu faina.
Cu ajutorul unei furculite amesteca pana cand se formeaza cocoloase; daca este necesar mai adauga 2 linguri de apa rece.
Presara-ti pe maini faina si intinde compozitia intr-o tava speciala. Lasa la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp decojeste si taie merele.
Intr-un alt vas topeste untul la foc mediu. Adauga zaharul si pastaia de vanilie si amesteca timp de 2 minute. Intinde amestecul de zahar pe fundul tigaii si pune merele deasupra. Lasa pe foc si amesteca usor pana cand merele s-au inmuiat si siropul s-a intarit.
Citeste si:
Tarta cu mousse de ciocolata (fara coacere)
Ia de pe foc si presara sarea. Lasa la frigider pentru 20 de minute. Indeparteaza pastaia de vanilie si pune merele in cerc in tava. Peste acestea intinde aluatul, bagand marginile in tigaie.
Lasa la cuptor la 220C pentru 10 minute. Redu temperatura la 190C si lasa la cuptor pana cand se formeaza o crusta aurie, 20-15 de minute. Lasa la racit in forma pentru 5 minute.
Rastoarna usor tarta pe un platou. Lasa la racit 5 minute inainte de servire.
Vezi cum se face cea mai rapida tarta cu mere!
Foto: Shutterstock