Merele sunt fructele pe care le gasesti intotdeauna, indiferent de anotimp.
Profita de ele si pregateste o tarta delicioasa in care sa adaugi si vanilie.
Numar de portii: 8
Aluat:
Topping de mere:
Intr-un vas mare amesteca faina, zaharul si sarea. Cu ajutorul unui mixer amesteca untul in compozitie. Amesteca galbenusul cu apa rece si pune peste compozitia cu faina.
Cu ajutorul unei furculite amesteca pana cand se formeaza cocoloase; daca este necesar mai adauga 2 linguri de apa rece.
Presara-ti pe maini faina si intinde compozitia intr-o tava speciala. Lasa la frigider pentru 30 de minute.
Intre timp decojeste si taie merele.
Intr-un alt vas topeste untul la foc mediu. Adauga zaharul si pastaia de vanilie si amesteca timp de 2 minute. Intinde amestecul de zahar pe fundul tigaii si pune merele deasupra. Lasa pe foc si amesteca usor pana cand merele s-au inmuiat si siropul s-a intarit.
Ia de pe foc si presara sarea. Lasa la frigider pentru 20 de minute. Indeparteaza pastaia de vanilie si pune merele in cerc in tava. Peste acestea intinde aluatul, bagand marginile in tigaie.
Lasa la cuptor la 220C pentru 10 minute. Redu temperatura la 190C si lasa la cuptor pana cand se formeaza o crusta aurie, 20-15 de minute. Lasa la racit in forma pentru 5 minute.
Rastoarna usor tarta pe un platou. Lasa la racit 5 minute inainte de servire.
Vezi cum se face cea mai rapida tarta cu mere!
Foto: Shutterstock