Pentru aluat:
150g biscuiti de graham/digestivi, macinati
85g unt nesarat, topit
Un praf de sare
Incingeti cuptorul la 180C. Intr-un bol, combinati biscuitii macinati cu untul, sarea si amestecati bine. Ungeti o tava de copt rotunda cu unt si puneti aluatul inauntru. Presati cu mainile pentru a distribui egal aluatul pe fundul tavii, dar si pe marginile acesteia. Coaceti in cuptorul incins timp de 15 minute, apoi scoateti si lasati sa se raceasca.
Pentru umplutura:
400ml lapte condensat indulcit
4 galbenusuri mari
100ml zeama proaspat stoarsa de lime (de la 4-6 limete)
O lingurita coaja de limeta rasa fin plus extra pentru decorat
400ml frisca lichida din lapte integral, neindulcita
3 linguri miere lichida
Citeste si:
Galeta cu visine si afine, de Ioana Dumitrescu
Intr-un bol, adaugati lapytele condensat, galbenusurile, zeama de lime, coaja rasa si amestecati bine cu un tel.
Turnati in tava, peste aluatul racit si coaceti in cuptorul incins la 180C timp de inca 15 minute. Scoateti din cuptor, lasati sa se raceasca complet, apoi puneti la frigider cel putin 4 ore pana o veti servi.
Inainte de a servi tarta, bateti frisca lichida cu mierea pana ce se intareste. Asezati peste tarta si neteziti cu o spatula. Decorati cu coaja rasa de lime si serviti!