Ingrediente
Crusta
- Ulei pentru gatit
- 300 de grame de faina
- 2 linguri amidon
- 1 lingurita sare roz
- 200 de grame de unt nesarat, la temperatura camerei
- 100 de grame de zahar pudra
Umplutura
- 1 lamaie curatata
- 70 de grame de zahar
- 3 linguri de miere
- 1 lingura coaja rasa de lamaie
- 3 oua mari
- 2 albusuri de ou
- 50 de grame de gaina
- 2 lingurite de amidon
- 1/2 lingurita de sare
- 50 ml suc de lamaie
Citeste si:
Tarta cu nuci pecan si ganache de ciocolata, de Ioana Dumitrescu
Mod de preparare
- Unge o tava rotunda cu ulei pentru gatit. Amesteca faina, amidonul si sarea intr-un recipient pe care sa il pui deoparte.
- Mixeaza untul impreuna cu zaharul pudra apoi adauga ingredientele uscate pana cand ajungi la bilute de aluat care seamana cu pietricelele.
- Aseaza aluatul in tava si preseaza-l cu degetele pana cand obtii crusta.
- Pune tava la frigider.
- Taie lamaia rondele, in felii cat mai subtiri.
- Amesteca zaharul, mierea si coaja rasa de lamaie intr-un recipient. Adauga feliile de lamaie. Lasa amestecul deoparte pana cand feliile de lamaie s-au inmuiat si zaharul s-a topit.
- Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune crusta la copt, pana cand centrul este ferm la atingere si marginile se rumenesc.
- Cand mai are foarte putin de stat la cuptor, amesteca ouale si albusurile intr-un bol, cu mixerul.
- Adauga si sucul de lamaie la amestec, apoi compozitia de mai devreme cu feliile de lamaie.
- Toarna umplutura in crusta fierbinte si mai lasa tarta la cuptor pentru inca 20-30 de minute.
- Inainte de a o servi, trebuie sa lasi tarta sa se raceasca, apoi sa o lasi la frigider pentru minim 4 ore.
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro