ELLE celebrează în luna decembrie 27 de ani de existență în România, dar și o nouă ediție ELLE Style Awards, evenimentul care recompensează performanțele colaboratorilor noștri din industriile fashion & adiacente. Fă cunoștință cu nominalizații noștri și nu uita să-i votezi.
Unge o tava rotunda cu ulei pentru gatit. Amesteca faina, amidonul si sarea intr-un recipient pe care sa il pui deoparte.
Mixeaza untul impreuna cu zaharul pudra apoi adauga ingredientele uscate pana cand ajungi la bilute de aluat care seamana cu pietricelele.
Aseaza aluatul in tava si preseaza-l cu degetele pana cand obtii crusta.
Pune tava la frigider.
Taie lamaia rondele, in felii cat mai subtiri.
Amesteca zaharul, mierea si coaja rasa de lamaie intr-un recipient. Adauga feliile de lamaie. Lasa amestecul deoparte pana cand feliile de lamaie s-au inmuiat si zaharul s-a topit.
Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Pune crusta la copt, pana cand centrul este ferm la atingere si marginile se rumenesc.
Cand mai are foarte putin de stat la cuptor, amesteca ouale si albusurile intr-un bol, cu mixerul.
Adauga si sucul de lamaie la amestec, apoi compozitia de mai devreme cu feliile de lamaie.
Toarna umplutura in crusta fierbinte si mai lasa tarta la cuptor pentru inca 20-30 de minute.
Inainte de a o servi, trebuie sa lasi tarta sa se raceasca, apoi sa o lasi la frigider pentru minim 4 ore.