Tarta cu crema de lamaie care nu necesita coacere

Ingrediente:


• 10 linguri de unt nesarat
• un sfert de ceasca de zahar brun auriu
• 7 biscuiti graham, zdrobiti in particule fine
• jumatate de cana de lapte integral
• 1 lingurita de gelatina fara aroma
• 1 ceasca si 1 lingura de zahar
• jumatate de cana de suc proaspat de lamaie
• 2 lingurite de coaja de lamaie rasa
• 2 oua mari
• 1 1/4 cesti frisca rece

Mod de preparare:

Se topesc 6 linguri de unt intr-o tigaie, la foc mediu. Adauga zaharul brun si amesteca timp de 2 minute, pana cand compozitia se ingroasa. Adauga biscuitii pisati si amesteca in continuare timp de 1 minut.


• Amestecul obtinut se aseaza intr-o tava de tarta cu diametru de 23 cm; preseaza compozitia pe fundul tavii si pe lateral folosind coada unei furculite. Crusta se raceste complet.

• Se toarna laptele intr-un recipient. Se presara gelatina peste. Asteapta pana cand gelatina se inmoaie, aproximativ 15 minute. Intr-o oala de dimensiuni medii, adauga 1 cana de zahar, suc de lamaie si coaja de lamaie si amesteca bine. Adauga ouale si cele 4 linguri de unt care au mai ramas. Amesteca la foc mediu pana cand crema se ingroasa si incepe sa fiarba, aproximativ 5 minute. Ia oala de pe foc si adauga amestecul de gelatina si amesteca pana cand gelatina se dizolva. Las-o sa se raceasca timp de 10 minute.

Toarna umplutura in crusta. Se lasa la racit cel putin 3 ore, pana la o zi.

• Bate crema si lingura de zahar care a ramas intr-un bol mediu pana se omogenizeaza. Intinde crema peste tarta. Se serveste imediat sau se lasa sa se raceasca pana la 4 ore.

Text: Oana Oachesu
Foto: Lemon pie from Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro