Ingrediente:
- 1 ceasca de ciocolata
- ½ ceasca de ulei de cocos nerafinat
- 4 oua
- 1 lingura de faina de nuca de cocos
Indicatii:
1. Preincalzeste cuptorul la 160 de grade si asaza hartie de copt intr-o tava.
2. Combina ciocolata si uleiul de cocos si pune amestecul la incalzit pana la topire. Lasa continutul sa se raceasca inainte de a-l folosi.
3. Folosind doua boluri de marime medie, separa galbenusurile oualor de albusuri.
4. Cu un mixer manual mixeaza albusurile pana se formeaza o pasta, apoi mixeaza galbenusurile pana capata o culoare alba.
5. Imprastie faina de nuca de cocos in ciocolata deja topita, apoi adauga galbenusurile si amesteca foarte bine
6. Adauga cu atentie si albusurile, asaza apoi continutul in forma pe care ai ales-o si pune-l la copt timp de 38-43 de minute.
Sfaturi:
Poti folosi si fulgi de ciocolata vegana, care sunt mai putin indulciti. Daca folosesti ciocolata neindulcita, adauga ¼ ceasca de sirop de artar in galbenusuri inainte de a le zbate.
Optional: adauga un varf de lingura de scortisoara sau un strop de esenta de vanilie.
Nu tine aceasta prajitura la copt mai mult decat trebuie; chiar daca va fi moale cat timp e fierbinte, nu inseamna ca nu este suficient de coapta.
Text: Georgiana Calin
Foto: thecleandish.com