Ingrediente:
Pentru blat
- 130 gr de faina
- ½ lingurita de sare
- 6 linguri de unt rece
- 4 linguri de apa rece
Pentru crema
- Praf pentru budinca de vanilie/banane/capsuni
- 200 ml de lapte
- 200 gr de frisca
- 3 banane
- 100 gr de capsuni
Mod de preparare:
Blat
- Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
- Amesteca faina cu sarea intr-un recipient de marime medie.
- Integreaza untul in compozitie.
- Adauga apa si amesteca pana obtii un aluat.
- Aseaza-l in tava si lasa-l sa se coaca pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand se intareste si se rumeneste.
- Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca.
Crema
- Taie doua dintre banane si aseaza-le intr-un strat pe blatul de tarta.
- Amesteca laptele cu praful pentru budinca pana se intareste.
- Integreaza 2/3 din frisca in budinca.
- Pune crema peste blat si lasa tarta la frigider pentru cel putin o ora.
- Taie ultima banana si capsunile in felii.
- Scoate tarta de la frigider si intinde si restul de frisca (1/3) pe deasupra ei.
- Decoreaza tarta cu feliile de banane si capsuni.
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro