Tarta cu banane si capsuni

Aceasta tarta va deveni rapid unul dintre deserturile tale preferate: este foarte usor si rapid de preparat si bineinteles, este delicioasa!

Ingrediente:


Pentru blat

  • 130 gr de faina
  • ½ lingurita de sare
  • 6 linguri de unt rece
  • 4 linguri de apa rece

Pentru crema

  • Praf pentru budinca de vanilie/banane/capsuni
  • 200 ml de lapte
  • 200 gr de frisca
  • 3 banane
  • 100 gr de capsuni

Mod de preparare:

Blat

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
  2. Amesteca faina cu sarea intr-un recipient de marime medie.
  3. Integreaza untul in compozitie.
  4. Adauga apa si amesteca pana obtii un aluat.
  5. Aseaza-l in tava si lasa-l sa se coaca pentru aproximativ 20 de minute sau pana cand se intareste si se rumeneste.
  6. Scoate tava din cuptor si lasa blatul sa se raceasca.

Crema

  1. Taie doua dintre banane si aseaza-le intr-un strat pe blatul de tarta.
  2. Amesteca laptele cu praful pentru budinca pana se intareste.
  3. Integreaza 2/3 din frisca in budinca.
  4. Pune crema peste blat si lasa tarta la frigider pentru cel putin o ora.
  5. Taie ultima banana si capsunile in felii.
  6. Scoate tarta de la frigider si intinde si restul de frisca (1/3) pe deasupra ei.
  7. Decoreaza tarta cu feliile de banane si capsuni.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro