Ingrediente
- Faina pentru suprafata de lucru
- 250 de grame de aluat foietaj
- 1 ou mare, batut
- 1 lingura zahar granulat
- 120 de grame de crema de branza
- 60 de grame de smantana
- ½ lingurita de coaja de lamaie rasa
- 3 linguri de zahar pudra
- 250 de grame de afine
Mod de preparare
- Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Presara faina pe suprafata de lucru, iar apoi taie aluatul de foietaj in forme rotunde sau dreptunghiulare. Pune formele in tava tapetata cu hartie de copt.
- Folosind varful unui cutit, traseaza o margine de 2 centimetri pe fiecare forma, insa nu taia de tot. Folosind o pensula, unge marginea cu oul batut si presara zahar granulat pe deasupra. Pune formele la cuptor pana devin aurii si pufoase, in jur de 20 de minute.
- Folosind iar varful cutitului, mai traseaza o data marginea pe forme, atunci cand le scoti din cuptor si preseaza centrul fiecarei forme pentru a-l aplatiza. Lasa formele sa se raceasca, in jur de 15-20 de minute.
Din afine poti face o savuroasa afinata de casa!
Citeste si:
Tarta de mascarpone si capsuni
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro