Supă cremă de urzici cu lapte de cocos 

Această supă de urzici este pregătită cu lapte de cocos, cartofi, ceapă, usturoi și supă de legume, ceea ce o face delicată și ușoară. Supa de urzici poate fi servită ca aperitiv sau ca cină, împreună cu crutoane sau fistic și semințe de susan.

Ingrediente 

Urzicile sunt un ingredient simplu, dar reprezintă o sursă excelentă de fier, calciu și vitamina A, la început de primăvară.

Ingrediente

  • 100g frunze de urzici
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 2 cartofi mari, curățați si tăiați
  • 2 cepe mici de apă, tăiate mărunt
  • 2 căței de usturoi tăiați în două
  • 1 litru stock de legume
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 150 ml lapte de cocos
  • 1 lingură nucșoară
  • sare și piper

Indicații

  1. Clătiți bine urzicile într-o strecurătoare, cu apă fierbinte.
  2.  Cu ajutorul mănușilor și a unei foarfece, tăiați tulpinile urzicilor și folosiți doar frunzele.
  3. Puneți o tigaie la foc mediu cu ulei de măsline și adăugați ceapa, usturoiul și puțină sare, gătind pentru câteva minute.
  4. Adăugați cartofii și amestecați totul ușor, lăsând să se gătească pentru aproximativ 3 minute.
  5. Peste toată compoziția, adăugați stock-ul de legume și lăsați la fiert pentru 15 minute.
  6. Când cartofii sunt fierți, adăugați sucul de lămâie și urzicile. Lăsați la fiert pentru 5 minute.
  7. Luați de pe foc și puneți toată compoziția într-un blender.
  8. Blenduiți până când totul este fin.
  9. Puneți din nou supa la foc mic, adăugând laptele de cocos, nucșoara, sarea și piperul.
  10. Lăsați la fiert pentru 5 minute.

Citește și:
Trebuie să le introduci în dieta ta! Alimente ce conțin complexul de B-uri, vitamine importante organismului

Foto: Cristina Stanciu (zenolicious.app)

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro