Tiramisu este un desert foarte cunoscut si indragit, insa din pacate prepararea lui dureaza cateodata destul de mult din cauza insiroparii piscoturilor.
Daca iti place mai mult crema lui, ce-ar fi sa o servesti simpla, ca atare? Pune-o pe straturi in pahare transparente si vei obtine rapid cea mai buna parte din tiramisu.
Numar de portii: 4
Timp de pregatire: 20 de minute
1. Adauga cafeaua instant in apa fierbinte si amesteca. Lasa la racit pentru 5 minute.
2. Bate cu un tel smantana pentru frisca pana cand se intareste. Las-o la racit pana la utilizare.
3. Amesteca zaharul pudra si crema de mascarpone cu un mixer pana se omogenizeaza. Adauga apoi extractul de vanilie si o singura lingura de cafea. In functie de preferintele tale adauga treptat si restul de cafea.
3. Incorporeaza treptat frisca in amestecul de cafea. Pune crema obtinuta intr-o punga de ornat.
4. Cu ajutorul acesteia pune un strat mic de crema in fiecare pahar. Presara peste acest strat putina cacao, iar apoi repeta procesul pana cand ajungi la cantitatea dorita in fiecare pahar. La final razuieste ciocolata menaj peste fiecare portie.
5. Lasa la frigider desertul pana la servire (cel putin jumatate de ora).
Text: Georgiana Livadaru
Foto: Shutterstock