Sorbet de afine

Acest sorbet intens colorat capata o aroma aparte datorita lavandei.

Daca doresti un desert mai putin parfumat, poti inlocui lavanda cu frunze de menta.


Timp de preparare: 1 ora +1 ½ ore racier

Ingrediente:

  • 3/4 cani zahar
  • 1/4 lingurita lavanda culinara uscata
  • 1/4 lingurita sare
  • 1 cana apa
  • 6 cani afine proaspete sau inghetate
  • 3 linguri suc proaspat de lamaie

Mod de preparare:

1.Intr-o tigaie, pune zaharul, o cana de apa si lavanda pana cand apa fierbe. Adauga sarea si amesteca timp de 2 minute. Transfera siropul de zahar intr-un bol de metal si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Strecoara amestecul si scoate lavanda.

2.Intr-un blender, mixeaza siropul de zahar, afinele si sucul de lamaie. Strecoara si arunca cojile si semintele. Acopera amestecul si pune-l la racit cel putin 30 de minute.


3.Ingheata totul intr-un aparat de facut inghetata, dupa instructiunile specificate. Transfera sorbetul intr-un recipient si pune-l in congelator pana se solidifica, cel putin o ora.

Text: Mara Caluschi

Foto: http://www.myrecipes.com

Vezi şi dulceață de afine și alte fructe de pădure. Pline de vitamine!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro