Acest sorbet intens colorat capata o aroma aparte datorita lavandei.
Daca doresti un desert mai putin parfumat, poti inlocui lavanda cu frunze de menta.
Timp de preparare: 1 ora +1 ½ ore racier
1.Intr-o tigaie, pune zaharul, o cana de apa si lavanda pana cand apa fierbe. Adauga sarea si amesteca timp de 2 minute. Transfera siropul de zahar intr-un bol de metal si lasa sa se raceasca la temperatura camerei. Strecoara amestecul si scoate lavanda.
2.Intr-un blender, mixeaza siropul de zahar, afinele si sucul de lamaie. Strecoara si arunca cojile si semintele. Acopera amestecul si pune-l la racit cel putin 30 de minute.
3.Ingheata totul intr-un aparat de facut inghetata, dupa instructiunile specificate. Transfera sorbetul intr-un recipient si pune-l in congelator pana se solidifica, cel putin o ora.
Text: Mara Caluschi
Foto: http://www.myrecipes.com
Vezi şi dulceață de afine și alte fructe de pădure. Pline de vitamine!