Ingrediente:
1 1/2 cana zahar
2 cani apa
coaja de la 2 lamaie
1/2 cana suc proaspat de lamaie
1/2 cana limoncello
1 varf de lingurita de sare
Citeste si:
Sorbet de rodii si clementine
Mod de preparare:
Intr-o tigaie amesteca zaharul si cele doua cani de apa. Fierbe amestecul la foc mediu-mare, amestecand ocazional pana cand zaharul s-a topit complet, transformandu-se intr-un sirop (aproximativ 5 minute). Lasa siropul sa se raceasca la temperatura camerei.
Pune apoi siropul intr-un vas si adauga coaja si sucul de lamaie, sarea si limoncello. Acopera si lasa la frigider cel putin 2 ori sau chiar o zi.
Pune amestecul rece intr-o masina de inghetata si lasa la facut in functie de aparatul tau. Acopera bine si lasa la congelator pentru cel putin 2 ore sau chiar o zi.
Atentie, fiind un preparat cu alcool, este normala ca acesta sa fie pastrat mai mult timp la congelator.
Foto: Shutterstock