Shakshuka, preparatul potrivit pentru un mic dejun copios

Shakshuka este o specialitate nord-africana pe care o poti prepara atat pentru micul dejun, cat si ca o gustare mai satioasa.

Shakshuka, preparatul potrivit pentru un mic dejun copios

Daca vrei sa prepari un mic dejun mai consistent, poti incerca aceasta reteta de Shakshuka. Este usor de facut si nici nu dureaza mult sa o prepari.

Ingrediente pentru Shakshuka:

  • ½ lingurita seminte de chimion
  • 2 cepe mari, decojite, taiate felii
  • 2 ardei rosii si 2 galbeni, taiati in felii de 2 cm
  • 4 lingurite zahar Muscovado
  • 2 foi de dafin
  • 6 crengute de cimbru
  • 2 linguri de patrunjel maruntit
  • Coriandru proaspat, maruntit
  • 6 rosii coapte, taiate marunt
  • ½ lingurita sofran
  • Putin piper rosu
  • 250 ml apa
  • 8 oua
  • ulei
  • sare si piper (dupa gust)

Citeste si:
Retete de mic dejun din bucatariile femeilor pe care le admiram

Mod de preparare:

1. Intr-o tigaie mare, pune la rumenit la foc mare chimionul, timp de 2 minute.
2. Adauga uleiul si ceapa si lasa-le pe foc 2 minute, apoi pune si ardeii, zaharul, frunzele de dafin, cimbrul, patrunjelul si doua linguri de coriandru (tot la foc mare).
3. Adauga si rosiile, sofranul, sarea si piperul (si cel cayenne) si lasa la foc mic timp de 15 minute, adaugand apa pentru a mentine consistenta unei sos pentru paste.
4. Imparte sosul obtinut in 4 vase rezistente la caldura si pune in fiecare cate doua oua (in mijlocul sosului). Pune din nou sare si piper (dupa gust), acopera si lasa-le la foc pentru inca 10-12 minute. Presara coriandru si serveste cu paine alba.

Pentru perioadele de post, ai aici idei de mic dejun de post!

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro