Shakshuka este o specialitate nord-africana pe care o poti prepara atat pentru micul dejun, cat si ca o gustare mai satioasa.
Daca vrei sa prepari un mic dejun mai consistent, poti incerca aceasta reteta de Shakshuka. Este usor de facut si nici nu dureaza mult sa o prepari.
1. Intr-o tigaie mare, pune la rumenit la foc mare chimionul, timp de 2 minute.
2. Adauga uleiul si ceapa si lasa-le pe foc 2 minute, apoi pune si ardeii, zaharul, frunzele de dafin, cimbrul, patrunjelul si doua linguri de coriandru (tot la foc mare).
3. Adauga si rosiile, sofranul, sarea si piperul (si cel cayenne) si lasa la foc mic timp de 15 minute, adaugand apa pentru a mentine consistenta unei sos pentru paste.
4. Imparte sosul obtinut in 4 vase rezistente la caldura si pune in fiecare cate doua oua (in mijlocul sosului). Pune din nou sare si piper (dupa gust), acopera si lasa-le la foc pentru inca 10-12 minute. Presara coriandru si serveste cu paine alba.
Pentru perioadele de post, ai aici idei de mic dejun de post!
Foto: 123rf.com