Ingrediente:
Sandwich:
- 1 vanata medie, feliata rondele
- Putin ulei de masline, pentru a cali vanata
- 4 chifle ciabatta
- Cateva bucati de ardei copt (optional)
- Felii de mozzarella proaspata
- 1 avocado, feliat
Pesto:
- 1/3 de cana de nuci prajite
- 1 catel de usturoi, mic
- 1 legatura de rucola
- 1 legatura de busuioc
- Sucul de la ½ de lamaie
- Sare de mare si piper proaspat maruntit
- ½ – 1/3 de cana de ulei de masline
Mod de preparare:
Feliaza vanata si asaza bucatile pe o farfurie. Stropeste-le cu generozitate cu sare si lasa feliile sa stea asa pana pregatesti restul ingredientelor.
Pentru a prepara pesto, trebuie amesteci, mai intai, nucile cu usturoiul. Foloseste un blender. Apoi, adauga rucola, busuiocul, sucul de lamie, sarea si piperul. Mixeaza si, la final, adauga uleiul de masline, dupa care mai amesteca putin.
Intre timp, feliile de vanata au devenit apoase. Cu ajutorul unui servetel de hartie, inlatura apa. Incalzeste o tigaie simpla sau o tigaie grill. Stropeste feliile de vanata cu ulei de masline si apoi rumeneste-le pe fiecare parte pentru 2-3 minute sau pana prind o culoare frumoasa.
Aranjeaza ingredientele in interiorul fiecarei chifle, pentru a forma 4 sandwich-uri.
Bon appétit!
Foto: loveandlemons.com