Salata de ceapa dulce si curmale
Pentru 4 persoane.
Preparare: 10 minute.
Macerare: o ora.
doua cepe dulci
doua legaturi de ceapa verde
12 curmale
o lingurita de scortisoara pudra
o lingura de ulei de argan (arbore originar din sud-vestul Marocului, din ale carui fructe se face ulei)
doua linguri de ulei de masline
o lingura de suc de lamiie
o lingurita de zahar
1. Curata cepele si taie-le in felii subtiri. Dupa ce le-ai scos simburii, taie curmalele in patru si amesteca-le cu ceapa, intr-o salatiera. Adauga uleiul de argan, uleiul de masline, zaharul, un virf de cutit de sare, jumatate de lingurita de scortisoara si, in fine, sucul de lamiie. Acopera salatiera cu folie alimentara si las-o timp de o ora la frigider, pentru macerare.
2. Presara restul de scortisoara pe salata si serveste-o cu brinza de capra.