O salata delicioasa si usor de preparat, pentru zilele toride de vara.
Panglici translucide de dovlecei, o mana de menta proaspata, felii subtiri de ridiche proaspata, plus bucatele sarate de branza feta, totul asezonat cu ulei de masline si otet balsamic alb. Mmmm… Un deliciu de vara! Singurul secret sta in calitatea ingredientelor. Iar combinatia de dovlecei proaspeti de vara cu menta este minunata.
– 1 dovlecel proaspat taiat in felii foarte subtiri
– 2-3 ridichi rosii taiate in felii subtiri
– o mana de menta proaspata, taiata in fasii subtiri
– doua linguri de mazare verde proaspata si dulce
– 50 g franza feta rupta in bucatele
– otet balsamic alb
– ulei de masline extravirgin
– sare de mare (daca aveti sare cu trufe e si mai bine)
Amestecati toate ingredientele intr-un bol, lasti totul sa se odihneasca 10 minute in frigider, pentru a permite aromelor sa se amestece, puneti in boluri si… pofta buna!
Foto: Zucchini ribbon with Pea, Mint and Feta salad from Shutterstock
Daca iti place sa gatesti dovlecei, iti recomandam si aceste retete de dovlecei la cuptor cu cartofi si rosii sau zacusca de dovlecei.
Vezi mai multe rețete cu dovlecel