Rulouri cu scortisoara, zmeura si crema de branza

Nu este nimic mai bun decat sa te trezesti cu un desert gustos facut in casa. Aceste rulouri cu scortisoara, zmeura si crema de branza sunt delicioase.

Rulouri cu scortisoara, zmeura si crema de branza

Aceste rulouri cu scortisoara, zmeura si crema de branza sunt atat de delicate, moi, pufoase si se imbina cu o aroma minunata de zmeura. Aceasta reteta duce reteta clasica de rulouri, la un alt nivel.

Ingrediente:

• Aluat
– 41/2 cani de faina
– 1/3 cani zahar granulat
– 2 plicuri de praf de copt
– 1 lingura sare
– ¾ cani de lapte
– 1/3 cana unt
– 2 oua mari

• Crema
– 1 kg de zmeura
– ½ cana de zahar granulat
– 2 linguri de amidon de porumb
– 2 linguri de scortisoara

• Crema de branza
– ½ cana de unt sarat
– 1 pachet de crema de branza
– 4 cani de zahar pudra
– 2 linguri de extract de vanilie

Citeste si:
Budinca de chia cu zmeura

Mod de preparare:

1. Combina 1 1/2 cani de faina, cu zahar granulat, drojdie si sare intr-un vas.
2. Incalziti laptele, apa si untul timp de doua minute pana se incalzeste; untul nu trebuie sa se topeasca
3. Adaugati mixul facut cu untul in cel cu faina si bateti cu mixerul timp de doua minute.
4. Adaugati oualele si ½ cana faina. Bateti timp de doua minute la viteza maxima.
5. Se amesteca cu restul de cesti de faina pana se formeaza un aluat
6. Acoperiti cu o folie transparenta si puneti aluatul la frigider timp de 2 ore.
7. Pregatiti o tava si puneti in ea o hartie pentru copt
8. Luati aluatul din frigider, impartiti-l in doua si intindeti-l.
9. Presarati scortisoara pe aluatul intins, apoi adaugati zmeura.
10. Rotiti aluatul cat mai strans. Folositit un cutit si taiati rola formata in 13 bucati, apoi adaugati rulourile in tava. Lasati-le putin la caldura ca sa creasca aluatul. Este bine sa preincalziti cuptorul la 148 de grade.
11. Folosind un mixter, bateti crema de branza cu untul
12. Adaugati zaharul pudra si vanilia si amestecati timp de doua minute.
13. Puneti rulourile la cuptor timp de 15 minute
14. Luati rulourile din tava lasati-le sa se raceasca, apoi adaugati crema de branza.

Pofta buna!

Text: Georgiana Ciocan
Foto: Shutterstock

Vezi şi cele mai scârboase tipuri de brânză!

Citeşte şi despre beneficiile pe care le are pentru organism brânza de vaci!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro