Rulada cu fructe de padure este un desert pe care il poti servi oricand te viziteaza prietenii si nu numai. Ii vei surprinde placut cu siguranta.
Ingrediente pentru rulada cu fructe de padure:
Aluat:
- 6 oua mari, separate
- un varf de lingurita de sare
- 1 lingura apa
- 6 linguri zahar
- 4 linguri faina
Crema:
- 350 g sos de fructe de padure
- 1 cana frisca
- 250 g crema de branza
- ½ cana zahar granulat
- 1 lingura vanilie
- 2-3 cani de fructe de padure proaspete
- Zahar pudra
Citeste si:
Batoane cheesecake cu fructe de padure
Mod de preparare:
1. Preincalzeste cuptorul la 180. Pune o hartie de copt intr-o tava joasa pe care o vei tapeta cu unt.
2. Cu ajutorul mixerului bate albusurile cu sarea si o lingura apa pana cand acestea se intaresc. Adauga cate un galbenus in timp ce folosesti in continuare mixerul la viteza mica.
3. Aluatul ar trebui sa fie usor si pufos. Pune faina peste acesta si incearca sa il intinzi, insa nu il face prea subtire. Repeta procesul cu cele 3 linguri de faina ramase.
4. Pune compozitia in tava pregatita. Lasa-l la copt timp de 12-15 minute.
5. Dupa ce il scoti de la cuptor, pune-l pe o alta hartie de copt si lasa-l la racit.
6. Intr-un vas mare amesteca branza, zaharul si vanilia pana cand se obtine o compozitie deschisa la culoare si pufoasa. Adauga frisca si lasa crema la frigider pana cand vei face rulada.
7. Dupa ce blatul s-a racit, taie marginile care ar putea fi prea uscate. Intinde crema pe toata suprafata. Folosind hartia de copt ruleaza aluatul pentru a avea forma unui cilindru.
8. Lasa rulada in aceasta forma la frigider timp de cateva ore inainte de servire. Orneaza la final cu fructele proaspete si cu frisca.
Foto: 123RF