Ingrediente:
- 3-4 cartofi dulci mari
- Ulei de masline sau struguri
- Scortisoara praf
Pentru ricotta:
- 1 cana de cascaval ricotta
- 1-1/2 lingurita de sos Italian
- 1 lingura + 1 lingurita de miere
- ¼ de lingurita de sare de mare
Pentru servire:
- 1 cana cu nuci, coapte si rumenite
- ¾ de cana cu merisoare
- miere
Mod de preparare:
Combina toate ingredientele pentru ricotta intr-un bol mic si amesteca bine pana obtii o compozitie omogena. Pune la frigider.
Incalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Taie cartofii in rondele, dupa care pune-le intr-un bol. Stropeste rondelele de cartofi dulci cu ulei, sare si scortisoara. Ai grija ca acest amestec sa ajunga pe ambele parti ale rondelelor. Asaza-le in tavi acoperite cu hartie de copt si pune-i la cuptor pentru 20 de minute. Intoarce-i pe cealalta parte simai tine-i inca 17-20 de minute.
Cu 10 minute inainte sa fie gata cartofii, pune nucile la cuptor, pentru a le rumeni putin. Dupa ce ai scos cartofii si nucile de la cuptor, zdrobeste nucile.
Acopera fiecare rondela de cartof cu ricotta si pune-le la cuptor pentru 2 minute, pana cand branza se incalzeste si incepe sa se topeasca.
La final, presara nucile maruntite si merisoarele uscate fiecarei rondele. Stropeste cu putina miere si serveste!
Data viitoare poate faci niste cartofi la cuptor cu ierburi aromate!
Foto: http://www.theroastedroot.net/