Tort de ciocolata si menta

Acest tort combina doua dintre aromele preferate de gurmanzi.

Glazura de menta inghetata peste tortul de ciocolata e pur si simplu delicioasa!


Ingrediente:

Umplutura:

  • 2 pachete crema de branza
  • ¼ cana zahar granulat
  • 1 ou
  • 1/8 lingura extract de menta
  • 3 picaturi colorant verde pentru alimente

Tort:

  • 1 cutie Dr. Oetker mix pentru tort
  • 1 cana apa
  • ½ cana unt (topit)
  • 2 oua

Glazura de ciocolata si menta:

  • 2 linguri de chips-uri de ciocolata semi-dulci
  • 1 lingura grasime pentru fragezirea aluatului
  • 1 cana zahar pudra
  • ¼ lingura extract menta
  • 1-2 picaturi colorant verde pentru alimente
  • 1 lingura sirop de porumb
  • 3-4 linguri apa

Indicii de preparare:

1. Preincalzeste cuptorul la 165 grade. Unge cu unt si pune faina intr-o tava de tort sau foloseste spray de gatit cu faina. Bate intr-un bol mic crema de branza cu un mixer la viteza inalta pana cand devine neteda si spumoasa. Bate si zaharul granulat, 1 ou, 1/8 lingura extractul de menta si 3 picaturi colorant de alimente pana cand totul devine neted. Pune bolul deoparte.


2. Bate intr-un bol mare mixul de tort, o cana cu apa, untul si doua oua la viteza mica timp de 30 de secunde; bate la viteza medie pentru inca doua minute. Toarna aluatul in tava. Pune cu lingura umplutura cremei de branza peste aluat.

3. Pune tava la copt intre 42-48 de minute sau pana cand scobitoarea cu ajutorul careia testezi centrul tortului iese curata. Lasa blatul sa se raceasca in tava timp de 15 minute, dupa care intoarce tava cu susul in jos pe un suport de racire sau pe o farfurie termorezistenta; pune tava deoparte. Lasa totul sa se raceasca timp de o ora.

4. Incalzeste chips-urile de ciocolata si grasimea pentru fragezirea aluatului la foc mic amestecand pana ce se topesc. Pentru glazura mixeaza zaharul pudra, ¼ extract de menta, 1-2 picaturi colorant pentru alimente, siropul de porumb si suficienta apa (3-4 linguri) astfel incat glazura sa fie groasa. Presar-o peste tort. Pune imediat peste si ciocolata topita. Pune tortul la frigider pana in momentul servirii.

Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro