Capsuni proaspete si mousse de ciocolata! Rezultatul? Un desert savuros!
Timp de preparare: 45 minute
Timp de coacere: 1 ora
Total: 4h 46
Pune intr-un bol biscuitii si untul si mixeaza-le. Pune continutul de-a lungul unei tavi de aproximativ 23 de cm si preseaza usor. Aranjeaza jumatatile de capsuni in jurul tavii avand varful ridicat in sus.
Pune chips-urile de ciocolata in blender. Adauga apa si siropul de porumb intr-un mic recipient. Pune-le intr-un vas cu apa ce fierbe timp de un minut. Pune-le imediat peste chips-urile de ciocolata si mixeaza-le in blender pana devin netede. Transfera-le intr-un bol si lasa-le sa se raceasca la temperatura camerei.
In timp ce ciocolata se raceste, bate 1 ½ cana de smantana pana devine rigida. Foloseste o spatula de cauciuc pentru a pune frisca in ciocolata racita. Pune usor si frisca ramasa pana ce compozitia este omogena. Transfera mousse-ul in tava preparata si netezeste partea de sus. Odata ce vei incepe sa pui si capsunile, e posibil sa iasa in afara. Imbraca totul intr-o folie de plastic si pune-l la frigider intre 4 si 24 de ore.
Cu doua ore inainte de servire, bate ½ cana de crema ramasa pentru a forma varfuri moi. Adauga zahar. Bate crema pentru a avea varfurile rigide. Inlatura plasticul si pune tortul pe o tava de servire. Pune frisca deasupra tortului. Aranjeaza restul de capsuni peste frisca. Pentru servire, foloseste un cutit subtire stergand cutitul dupa fiecare taiere.
Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock