Nu m-am gândit niciodată că a pregăti acest desert clasic italian cu ingrediente vegane ar fi atât de simplu. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, dar rezultatul este surprinzător.
Tofu fin este o bază excelentă de cremă, înlocuind în esență mascarponele. Nu folosi tofu ferm la această rețetă deoarece acesta va păstra întotdeauna o textură spongioasă și un gust puternic propriu. Cel mai bine funcționează tofu fin, amestecat cu partea cremoasă și grasă a unei cutii de lapte de cocos. Grăsimea din laptele de cocos conferă acea senzație netedă și rece, specifică rețetei clasice de tiramisu.
Ingrediente
- 300g tofu fin
- 150g lapte de cocos la cutie
- 4 linguri zahăr de cocos
- 200g pișcoturi
- 100ml cafea
- 3 linguri pudră de cacao
- o mână boboci de trandafiri uscați
Indicații
- Pregătește cafeaua.
- Într-un aparat de bucătărie, amestecă partea groasă a laptelui de cocos, împreună cu tofu și zahărul de cocos. Amestecă până când totul se combină.
- Scufundă pișcoturile în cafea și pune-le într-un pahar sau orice vas în care dorești să asamblezi tiramisul.
- Pune deasupra de pișcoturi crema rezultată la pasul 2.
- Presară deasupra pudră de cacao și câțiva boboci de trandafiri uscați.
Rețetă pregătită de Cristina Stanciu – zenolicious.app https://www.instagram.com/zenolicious.app/
Vezi şi mâncăruri pe care să le încerci când ești în Turcia!