Tiramisu cu accente florale, rețeta perfectă pentru Valentine’s Day

4 porții / 10 minute Cremos, delicios, incredibil de ușor. Un desert minunat, care poate fi preparat în doar 10 minute.

Nu m-am gândit niciodată că a pregăti acest desert clasic italian cu ingrediente vegane ar fi atât de simplu. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, dar rezultatul este surprinzător.

Tofu fin este o bază excelentă de cremă, înlocuind în esență mascarponele. Nu folosi tofu ferm la această rețetă deoarece acesta va păstra întotdeauna o textură spongioasă și un gust puternic propriu. Cel mai bine funcționează tofu fin, amestecat cu partea cremoasă și grasă a unei cutii de lapte de cocos. Grăsimea din laptele de cocos conferă acea senzație netedă și rece, specifică rețetei clasice de tiramisu.

Ingrediente

  • 300g tofu fin
  • 150g lapte de cocos la cutie
  • 4 linguri zahăr de cocos
  • 200g pișcoturi
  • 100ml cafea
  • 3 linguri pudră de cacao
  • o mână boboci de trandafiri uscați

Indicații

  1. Pregătește cafeaua.
  2. Într-un aparat de bucătărie, amestecă partea groasă a laptelui de cocos, împreună cu tofu și zahărul de cocos. Amestecă până când totul se combină.
  3. Scufundă pișcoturile în cafea și pune-le într-un pahar sau orice vas în care dorești să asamblezi tiramisul.
  4. Pune deasupra de pișcoturi crema rezultată la pasul 2.
  5. Presară deasupra pudră de cacao și câțiva boboci de trandafiri uscați.

Rețetă pregătită de Cristina Stanciu – zenolicious.app https://www.instagram.com/zenolicious.app/

Vezi şi mâncăruri pe care să le încerci când ești în Turcia!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro