Ingrediente
Crusta de ciocolata
- 6 linguri unt nesarat, la temperatura camerei
- 175 g zahar pudra
- 300 g faina
- 55 g pudra de cacao, neindulcita
- 5 galbenusuri de ou
Umplutura de cicocolata
- 225 g ciocolata neagra, rasa
- 90 g unt nesarat
- 40 g zahar, plus o lingura, separat
- 60 ml cafea
- 4 oua
Citeste si:
Tiramisu gata in 10 minute
Glazura de ciocolata
- 115 g ciocolata neagra, rasa
- 2 linguri sirop de porumb
- 75 g frisca lichida
- 2 linguri unt nesarat
- Sare de mare
Mod de preparare
Crusta de ciocolata
Cu ajutorul unui mixer, amesteca untul si zaharul pana obtii un amestec omogen. Intr-un bol separat, adauga faina si pudra de cacao, apoi incorporeaza si crema de unt. Adauga galbenusurile si, cu mixerul, amesteca la viteza scazuta pana cand obtii un aluat consistent. Intinde aluatul intr-o forma rotunda, inveleste-l in plastic si lasa-l in fridiger timp de cel putin o ora (si maxim 3 zile).
Dupa ce a trecut acest timp, scoate aluatul si intinde-l pe o suprafata presarata cu putina faina. Intinde aluatul pana obtii un disc de aproximativ 30cm, apoi transfera-l intr-o tava rotunda de 24cm, si apasa usor cu degetul pana obtii o forma de tarta, cu marginile ridicate. Lasa totul la rece timp de 30 de minute si adauga fasole uscata (plasata pe hartie de copt) sau orice altceva cu o greutate mai mare, pentru ca tarta ta sa nu mai cresca. Intre timp, incalzeste cuptorul la 175°C.
Coace aluatul timp de 10 minute, apoi scoate greutatile si ba-o inapoi in cuptor timp de inca 5-10 minute, pana pare coapta. Lasa totul la racit.
Citeste si;
Cheesecake cu zmeura
Crema de ciocolata
Pe foc mediu, amesteca untul, zaharul si cafeaua pana fierbe, apoi transfera totul peste un bol in care ai pus ciocolata rasa. Lasa sa stea timp de 3-4 minute, apoi amesteca pana obtii o compozitie cremoasa. Adauga apoi ouale, amestecand constant.
Adauga compozitia obtinuta in forma de tarta si coace totul timp de 10 minute, lasand apoi la rece.
Glazura de ciocolata
Intr-un bol, amesteca siropul de porumb cu fulgii de ciocolata. Intre timp, incalzeste frisca la foc mediu, pana da in fiert, si toarn-o peste ciocolata. Adauga untul si amesteca constant, intr-o singura directie, pana devine o compozitie cremoasa.
Toarna totul peste tarta, lasa la rece, apoi presara sarea de mare, in cantitatea dorita.
Text: Bianca Mihaela Barsan
Foto: Shutterstock