Simplu si rapid de facut, tarta de pere cu siguranta este cea mai buna optiune pentru ceva dulce dupa pranz sau cina.
Ingrediente:
Blatul:
- 1 ¼ cani de faina
- 1/2 lingurite de sare
- 1 linguri de salvie taiata marunt
- 5 linguri de unt rece taiat bucatele
- 2 lingurite de grasimi vegetale inghetate
Umplutura:
- 3 pere feliate
- 2 linguri de suc de lamaie proaspat
- 2 linguri de salvie taiata marunt
- 120 g. de branza feta taiata
- ¼ cani de miere
Citeste si:
Cheesecake cu Nutella si Oreo, fara coacere
Mod de preparare:
1. Incepe cu aluatul: amesteca intr-un mixer 1 ¼ cani de faina cu sare, salvie, unt si grasimi vegetale pana cand acestea devin omogene. Adauga o cana de apa rece si mai amesteca o data, pana cand aluatul incepe sa se formeze si sa creasca. Pune-l apoi intr-un castron cu forma rotunda, acopera-l cu o folie transparenta si lasa-l sa se raceasca, cel putin, o ora.
2. Pe o suprafata intinsa presara faina si intinde aluatul in forma de cerc de 30 cm. Pune-l apoi intr-o tava pentru tarte de aproximativ 20 cm. si taie surplusul aranjandu-l pe margini. Lasa-l la racit 30 de minute.
3. Incalzeste cuptorul la 350°. Acopera cu o bucata de folie aluatul (destul de mare ca sa acopere marginile tavii) si pune niste greutati care sa nu-l lase sa se umfle. Lasa-l in cuptor pana ce acesta devine uscat, aproximativ 15 minute. Scoate-l din cuptor si ia greutatile de pe el. Apoi pune-l inapoi in cuptor pana ce si mijlocul este copt si devine usor auriu, aproximativ 10 minute.
Citeste si:
Chec de ciocolata din 3 ingrediente
4. Umplutura: intr-un castron mediu combina perele, sucul de lamaie si salvia. Pune aproximativ trei sferturi din branza feta in aluatul cald. Aranjeaza feliile de pere intr-o spirala suprapusa, incepand cu marginile si avansand spre mijloc. Apoi presara restul branzei peste pere si decoreaza cu miere. Pune acum tarta la cuptor pana ce branza prinde o culoare auriu-maronie, aproximativ 30 minute. Tarta este gata. Enjoy!
Text: Stefana Macovei
Foto: Shutterstock