Daca ti-e pofta de un desert usor si delicios, iata cea mai buna reteta pentru tarta de pere.
Simplu si rapid de facut, tarta de pere cu siguranta este cea mai buna optiune pentru ceva dulce dupa pranz sau cina.
Blatul:
1. Incepe cu aluatul: amesteca intr-un mixer 1 ¼ cani de faina cu sare, salvie, unt si grasimi vegetale pana cand acestea devin omogene. Adauga o cana de apa rece si mai amesteca o data, pana cand aluatul incepe sa se formeze si sa creasca. Pune-l apoi intr-un castron cu forma rotunda, acopera-l cu o folie transparenta si lasa-l sa se raceasca, cel putin, o ora.
2. Pe o suprafata intinsa presara faina si intinde aluatul in forma de cerc de 30 cm. Pune-l apoi intr-o tava pentru tarte de aproximativ 20 cm. si taie surplusul aranjandu-l pe margini. Lasa-l la racit 30 de minute.
3. Incalzeste cuptorul la 350°. Acopera cu o bucata de folie aluatul (destul de mare ca sa acopere marginile tavii) si pune niste greutati care sa nu-l lase sa se umfle. Lasa-l in cuptor pana ce acesta devine uscat, aproximativ 15 minute. Scoate-l din cuptor si ia greutatile de pe el. Apoi pune-l inapoi in cuptor pana ce si mijlocul este copt si devine usor auriu, aproximativ 10 minute.
4. Umplutura: intr-un castron mediu combina perele, sucul de lamaie si salvia. Pune aproximativ trei sferturi din branza feta in aluatul cald. Aranjeaza feliile de pere intr-o spirala suprapusa, incepand cu marginile si avansand spre mijloc. Apoi presara restul branzei peste pere si decoreaza cu miere. Pune acum tarta la cuptor pana ce branza prinde o culoare auriu-maronie, aproximativ 30 minute. Tarta este gata. Enjoy!
Text: Stefana Macovei
Foto: Shutterstock