Tarte cu zmeura si mascarpone, dupa reteta lui Jamie Oliver

Combinate chiar si cu afine sau capsuni, aceste mici tarte sunt pur si simplu de vis!

Ingrediente:


  • Unt (pentru ungere)
  • 500 g aluat patiserie dulce si fraged
  • Orez sau fasole uscata
  • 150 ml iaurt natural
  • 200 g branza mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • ½ coaja unei portocale
  • 250 g zmeura
  • 100 g ciocolata neagra de buna calitate (70% cacao solida)

Metoda de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius. Unge cu unt niste forme de tarte de aproximativ 10 cm. Imparte aluatul in patru. Ruleaza fiecare parte astfel incat sa fie groasa cat doua monezi de 50 de bani, dupa care aliniaza-le in formele de tarta. Lasa-le sa se raceasca in frigider timp de 20 de minute. Acopera fiecare tarta cu hartie rezistenta la grasimi, umple cu orez sau fasole uscata dupa care pune-le la copt in cuptorul preincalzit timp de 10 minute.


Inlatura formele din cuptor, inlatura orezul sau fasolea. Pune inapoi formele in cuptor si mai lasa-le la copt timp de inca cinci minute pana cand capata o culoare maro-aurie. Scoate formele si lasa-le sa se raceasca in totalitate.

Bate iaurtul, branza mascarpone, zaharul pudra si coaja de portocala intr-un bol de mixer pana cand capata o culoare luminoasa si deschisa la culoare.

Imparte mixul cremos pe fiecare tarta si niveleaza-le cu ajutorul unei linguri. Plaseaza zmeura usor peste crema – nu e nevoie sa presezi. Pune ciocolata intr-un bol rezistent la caldura peste un altul cu apa ce clocoteste pana cand ce s-a topit in totalitate.


Inlatura cu atentie bolul fierbinte si cerne peste fiecare tarta ciocolata topita. Serveste imediat sau pastreaza-le la frigider pentru mai tarziu.

Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro