Aceasta prajitura vegana cu unt de arahide este delicioasa si se pregateste relativ rapid.
Se incalzeste cuptorul la 375 C si se tapeteaza un bol de sticla termorezistent.
Adauga biscuitii intr-un blender si amesteca pana cand obtii o compozitie crocanta. Adauga untul topit si omogenizeaza ingredientele cu ajutorul blender-ului.
Toarna acest amestec in bolul de sticla si apasa cu degetele pana cand obtii un strat uniform. Pune la cuptor pentru 10 minute sau pana cand capata o culoare aurie si apoi lasa la racit.
Toarna siropul de artar, untul de arahide si tofu in blender si amesteca. Gusta apoi si mai adauga sirop daca nu este suficient de dulce sau sare, daca untul nu a fost suficient de sarat.
Toarna smantana sau laptele de cocos intr-un bol rece si transforma in frisca. Adauga amestecul de tofu si unt de arahide in frisca. Apoi pune toata compozitia peste crusta deja coapta si lasa la congelator aproximativ 1 ora pana cand capata o consistenta ferma.
Incalzeste laptele de cocos la foc mic si apoi toarna-l intr-un bol, peste fulgii de ciocolata, si amesteca pana cand se topeste ciocolata.
Intinde amestecul cu o spatula pe suprafata placintei cat de repede poti, inainte sa se intareasca.
Presara alune zdrobite deasupra amestecului de ciocolata (optional) si lasa la congelator inca 20-30 de minute.
Se serveste cat mai rece posibil.
Foto: Shutterstock