Placinta cu banane

Placintele sunt usor de facut, iar bananele sunt unele dintre cele mai indragite fructe, asadar este desertul perfect o dupa-amiaza petrecuta alaturi de cei dragi.

Placinta cu banane

Citeste in continuare cum poti prepara acest desert delicios:

Ingrediente:

Pentru blat:

  • 1 ¼ cana faina
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita zahar
  • ½ cana unt nesarat, taiat cubulete
  • 2-4 linguri apa rece

Pentru crema:

  • 1 cana zahar
  • 1/3 cana amidon de porumb
  • ½ lingurita sare
  • 3 cani lapte
  • 4 galbenusuri (batute)
  • 3 linguri unt
  • 1 ½ lingurita extract de vanilie
  • 2-3 banane (taiate felii)

Pentru topping:

1 ½ cana frisca
3 linguri zahar pudra
1 banana (taiata felii)
Fulgi de ciocolata (optional)

Citeste si:

Bananele – ingredientul principal in 5 retete sanatoase

Preparare:

Blat:

Amesteca faina, sarea si zaharul intr-un vas mediu. Adauga bucatile de unt. Folosind un mixer, amesteca untul in compozitie.

Adauga 2 linguri de apa rece si, folosindu-ti mainile, amesteca compozitia pana cand se formeaza coca.

Pune aluatul intr-un vas, acopera-l cu o folie de plastic si lasa-l la frigider pentru cel putin o ora.

Scoate-l de la frigider si pune-l in tava pregatita. Asigura-te ca pui aluatul si pe marginile tavii. Pune peste o folie de plastic si lasa-l iar la frigider sau chiar la congelator, deoarece trebuie sa fie foarte rece inainte de a-l baga la cuptor.

Dupa ce s-a racit bine, pune blatul de placinta in cuptorul incalzit la 190C pana cand are o culoare aurie.

Crema de vanilie:

Intr-o tigaie mai mare amesteca zaharul, amidonul, sarea si laptele pana la omogenizare. Pune la foc mediu si amesteca pana cand se ingroasa (aproximativ 8 minute), apoi redu focul si amesteca pentru inca 2 minute.

Ia de pe foc si pune putin amestec fierbinte peste oua, amestecand bine, iar apoi pune totul din nou in tigaie si fierbe compozitia. Amesteca continuu timp de 2 minute, iar apoi ia de la foc tigaia.

Adauga untul si vanilia. Pune compozitia intr-un vas si acopera-l, lasand sa se raceasca pentru 30 de minute. Intinde jumatate din budinca de vanilie peste blat. Pune bananele peste crema, iar apoi pune restul de budinca peste banane. Acopera si lasa la frigider pana cand se intareste (6 ore sau peste noapte).

Inainte de servire prepara frisca si apoi orneaza, folosind feliile de banane. Presara si fulgi de ciocolata daca doresti.

Poți savura și una dintre aceste placinte de post pe care le-am pregatit pentru tine!

Citeste si:

Parfait de capsuni

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro