Pavlova

Pentru a prepara o pavlova, ai nevoie de un mixer bun, albusuri de ou si fructe.

Pavlova

Vezi mai jos reteta completa!

Timp de preparare: 15 minute
Timp de coacere: 65 minute
Portii: 8-10

Ingrediente blat:

  • 6 albusuri de ou, la temperatura camerei
  • 1 varf de sare
  • 1 ½ cani zahar pudra
  • 2 linguri sirop de porumb
  • 1 lingura de otet

Ingrediente topping:

  • 1 cana de sos de zmeura
  • 3 cosulete de fructe de padure, zmeura si capsuni taiate pe jumatate

Metoda de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Pune hartie de copt de-a lungul unei tavi si marcheaza un cerc de diametrul de 16 cm. Plaseaza albusurile de ou intr-un bol curat al unui mixer electric. Adauga sarea si bate-le pana devin rigide. Adauga usor si zaharul. Mai bate pentru inca 10 minute la viteza mare pana ce compozitia devine solida si lucioasa – ar trebui sa fie suficient de groasa astfel incat sa nu alunece din vas. La final, adauga si siropul de porumb si otetul. Formeaza un cerc de bezea facand mai degraba onduleuri cu ajutorul unei linguri si nu netezi compozitia, ofera-i un aspect neingrijit care la final va arata fabulos.

Pune-l la cuptor timp de cinci minute (180 de grade Celsius), iar apoi redu temperatura la 130 de grade Celsius. Lasa-l la copt timp de o ora. Inchide cuptorul si lasa pavlova sa se raceasca in cuptor.

Pavlova poate fi pastrata pentru cateva zile si tinuta in frigider sau chiar congelator. Inainte de servire, pune fructele pregatite deasupra.

Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro