Un desert usor si racoros, perfect pentru sezonul calduros!
Portii: 8
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius. Unge cu putin unt opt mini tarte si plaseaza-le in centrul tavii. Pune intr-un procesor de alimente faina, zaharul pudra si fisicul si mixeaza-le pana ce fisticul e faramitat in totalitate (aproximativ un minut). Adauga si cubuletele de unt si mixeaza pana totul devine omogen. Pune in jur de 4 ½ linguri din compozitia de faina deasupra fiecarei tarte.
2. Lasa-le la copt pana ce tartele capata o culoare de maro deschis (15-20 minute). Scoate-le din cuptor si pune-le pe un suport de fier. Lasa-le sa se raceasca in totalitate (30 minute).
3. Bate crema de branza cu un mixer electric la viteza medie pana devine neteda. Adauga coaja si sucul de lamaie, jumatate de cana zahar si foloseste in continuare mixerul. Adauga cu grija frisca lichida in mixul cremei de branza pana se incorporeaza reciproc. Pune aproximativ cinci linguri din mixul cremei de branza in fiecare tarta. Acopera-le cu o punga de plastic si lasa-le la racit intre 4 si 24 de ore.
4. Pune deasupra feliile de capsuni si o lingura de zahar granulat chiar inainte de servire.
Text: Denisa Matei
Foto: Shutterstock