Portii: 24
Timp de preparare: 30 minute
Ingrediente:
- 300 g de crackeri graham
- 5 linguri de unt nesarat
- 1 x 370 g de Nutella (la borcan, temperatura camerei)
- ¾ cana de alune prajite
- 45 g crema de branza (la temperature camerei)
- ½ cana zahar pudra (cernut)
- Frisca
- 2 x 12 mini tavi pentru cheesecake
Indicatii:
Zdrobeste crackerii graham in bolul unui procesor de alimente, adauga untul si 15 ml de lingura de Nutella si amesteca pana incepe sa formeze un intreg. Adauga 25 g/3 linguri de alune si continua sa le amesteci pana capata o textura nisipoasa.
Unge usor tigaia pentru mini cheesecape. Pune o lingura din compozitia realizata in fiecare si preseaz-o usor la baza fie cu mainile, fie cu spatele unei tigai. Pune-le in frigider la racit.
Bate crema de branza si zaharul pudra pana devin omogene, iar apoi adauga Nutella ramasa in mixul cremei de branza. Continua sa bati pana se omogenizeaza.
Ia mini tavile pentru cheesecake din frigider si toarna cu atentie mixul de Nutella de-a lungul bazei, aproximtiv doua treimi din vas. Plaseaza din nou tavile in frigider pentru cel putin patru ore sau pe intreaga durata a noptii. Servirea lor direct din frigider are cele mai bune rezultate.
Pune niste frisca deasupra si orneaza cu alunele ramase.
Text: Denisa Matei
Foto: rasamalaysia.com