Portii: aprox. 10
Ingrediente:
- 2 cani de faina
- 1 linguri praf de copt
- 1 lingura de sare
- 3 linguri zahar brun
- 2 oua
- 1 lingura vanilie
- 1 ½ cani de lapte
- 5 linguri unt topit
- Unt pentru gresaj
Indicatii:
1. Intr-un bol mare, bate faina, praful de copt si zaharul brun laolalta.
2. Intr-un alt bol, bate cu telul ouale, vanilia si laptele.
3. Adauga ingredientele lichide in cele uscate si amesteca pana se omogenizeaza. Mixeaza compozitia obtinuta cu untul topit si amesteca pana devine neteda, e posibil ca aluatul sa fie usor zgrunturos. Pune-l deoparte in timp ce incalzesti tava la o temperatura medie. Topeste o bucata mica de unt in tigaie iar apoi ia cu polonicul jumatate de cana din aluatul de clatite si pune-l pe foc.
4. Lasa aluatul sa se coaca pana cand ambele margini se ridica putin si se formeaza bule pe partea de sus a clatitei (se rumeneste).
5. Serveste-le calde.
Incearca si tu acasa o reteta simpla de clatite americane pufoase!
Text: Denisa Matei
Foto: cookiesandcups.com
Iti recomandam sa incerci si aceste retete de clatite.