Timp de preparare: 15 minute
Timp total: 1 ora si 15 minute
Ingrediente pentru cheesecake japonez:
- 255 grame ciocolata alba (aproximativ 1 cana si jumatate de ciocolata alba maruntita)
- 225 grame crema de branza, la temperatura camerei
- 6 oua mari, separate, la temperatura camerei
Mai ai nevoie de o tava speciala pentu tort, rotunda, cu diamentul de 20 cm
Preparare
Incalzeste cuptorul la 180°C. Tapeteaza tava cu hartie speciala pentru gatit.
Pune ciocolata alba intr-un vas termorezistent si apoi la cuptorul cu microunde pentu 30 de secunde, apoi amesteca si repeta acest procedeu pana ce ciocolata s-a topit. Transfer-o intr-un vas mare si toarna peste crema de branza. Las-o sa se raceasca un pic, apoi adauga galbenusurile de oua, amestecand pana se omogenizeaza.
Pune albusurile de ou intr-un vas si amesteca folosind un mixer pana cand acestea devin spuma. Pune un pic din spuma peste mixul din ciocolata si amesteca usor. Incorporeaza si restul de spuma din oua, treptat, pana totul se omogenizeaza.
Pune compozitia in tava pregatita. Pune tava intr-un vas cu apa – apa trebuie sa ajunga cam pana la jumatatea tavii.
Las-o la cuptor timp de 40-45 de minute. Stinge cuptorul insa lasa tava pentru inca 15 minute si apoi scoate-o si las-o la racit. Se consuma dupa ce s-a racit complet (dupa 4 ore).
Citeste si:
Chec cu lamaie si afine
Foto: Shutterstock