Ingrediente:
Pentru sirop:
-1 cana apa
-1 cana zahar
Pentru piureul de zmeura si piersici:
-1 cana zmeura
-3 piersici mari, decojite si taiate felii
-1 cana apa
Pentru limonada:
-1 cana suc de lamaie, proaspat stors
-2-3 cani apa
Mod de preparare:
1. Fierbe apa si zaharul la foc mediu, amestecand constant. Dupa ce s-a topit zaharul, opreste focul si lasa siropul sa se raceasca.
2. Cu ajutorul unui mixer, amesteca piersicile decojite si zmeura pentru a face un piure. Adauga o cana de apa si amesteca din nou pana cand obtii o consistenta cremoasa.
3. Strecoara piureul obtinut printr-o sita, pentru a indeparta semintele.
4. Intr-un vas mai mare amesteca siropul, piureul, sucul de lamaie si doua cani de apa.
5. Savureaza imediat cu gheata sau lasa la frigider pana la servire. Poti orna cu lamaie, zmeura sau felii de piersica.