Daca iti doresti un preparat sanatos pentru masa de seara, acum l-ai gasit-o. Ratatouille este o reteta bogata in legume, plina de vitamine si usoara, perfecta pentru cina.
Pregateste-ti ingredientele inainte sa incepi. Taie ceapa si usturoiul in felii fine. Taie vinetele, dovleceii si rosiile. Curata ardeii si taie-i in bucati de 2,5 cm. Alege frunzele de busuioc si pune-le deoparte, dupa care feliaza usor tulpinile.
Incalzeste doua linguri de ulei intr-o tigaie mare la foc mediu. Adauga vinetele, dovleceii si ardeii maruntiti si prajeste-le pentru 5 minute pana devin aurii si moi, dar nu foarte prajite. Rastoarna legumele intr-un bol mare.
Adauga in tigaie ceapa, usturoiul, tulpinile de busuioc si frunzele de cimbru si la nevoie, putin ulei de masline. Prajeste-le pentru 10-15 min sau pana devin moi si aurii. Adauga legumele deja preparate si amesteca-le cu rosiile la conserva, cu putin ulei de masline, un praf de sare si piper negru proaspat macinat.
Amesteca bine, incercand sa rupi rosiile cu partea din spate a unei linguri. Acopera tigaia si fierbe la foc mic timp de 30-35 minute. Adauga frunzele de busuioc, rade putina coaja de lamaie si ajusteaza cu ingrediente, daca mai este necesar. La final, serveste cu o bucata de paine sau orez.
Text: Georgiana Lupica
Foto: www.jamieoliver.com