Profiterol cu extra ciocolata

O reteta pe cat de simpla, pe atat de eleganta si delicioasa!

Profiterol cu extra ciocolata

Aceste mici blaturi umplute cu crema fina de Nutella, peste care punem o glazura glossy de ciocolata neagra pot provoca o reala dependenta!

Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 4 linguri (55 grame) de unt nesarat
  • 1 lingura de zahar
  • ¼ lingura de sare
  • 2/3 cana (80 de grame) de faina
  • 3 oua mari, la temparatura camerei


Pentru umplutura de ciocolata:

  • 2/3 cana de smantana
  • 200 de grame Nutella

Pentru glazura de ciocolata:

  • ¼ cana (60 ml) de smantana
  • 1/3 cana (65 de grame) chips-uri de ciocolata amarui sau semi-amarui

Preparare

1. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Pune in linie doua foi de copt sau foi mate, din silicon.

2. Intr-o oala mare, combina 2/3 cana (150 de ml) de apa, unt, zahar si sare. Pune amestecul la fierbere de foc mediu-mare. Odata ce untul este topit, iar amestecul fierbe, adaugati si faina reducand caldura la mediu. Amestecati continuu folosind o lingura de lemn. Aluatul va lua forma unei mingii. Continuati sa amestecati inca trei-patru minute sau pana in momentul in care se formeaza o crusta pe partea de jos a aluatului.

3. Transfera aluatul intr-un mixer pentru cateva minute setand o viteza redusa. Lasa-l in bolul de mixer pana in momentul in care amestecul este la temperatura camerei (alternativ, puteti folosi si o lingura de lemn; astfel, mixerul nu mai este necesar!). Adauga ouale unul cate unul avand grija de a le bate bine dupa fiecare adaugare. Facand acest lucru, oul va fi absorbit in aluat mult mai repede. Aluatul nu trebuie sa fie nici prea abundent, nici prea gros.

4. Transfera aluatul intr-o folie de ornat. Odata ce ai terminat de ornat, daca simti nevoia unui finisaj o poti face cu ajutorul degetelor usor umede.

5. Coace timp de 25-30 de minute rotind foile de sus in jos pana la jumatatea din fata. Aluatul de patiserie ar trebui sa fie maro-auriu, crocant si umflat. Transfera scoicile obtinute pe un raft de racire pana are loc racirea completa (in cazul in care aluatul de patiserie va fi plat in momentul scoaterii din cuptor, mai lasati la copt pentru inca trei-cinci minute sau pana cand obtineti rezultatul dorit).

6. Pentru a face umplutura, pune in mixer smantana si foloseste telurile pana capata o textura mai dura. Pune si Nutella si amesteca usor pana la omogenizare. Transfera umplutura intr-o folie de ornat cu deschizatura mica.

7. Odata gata de servire, orneaza fiecare aluat prin intermediul deschizaturii mici a foliei (sau taiati folia de ornat foarte putin prin intermediul unui cutit).

8. Pentru a face glazura, pune smantana in cuptorul cu microunde timp de 30-60 de secunde sau pana cand devine fierbinte. Pune chips-urile de ciocolata intr-un bol mic si toarna smantana fierbinte peste. Lasa-le sa se aseze vreme de un minut, dupa care mixeaza-le pana capata o textura neteda. Scufunda scoicile umplute cu crema in glazura de ciocolata si aranjeaza-le pe un platou. Serviti imediat.

Text: Denisa Matei
Foto: sweetandsavorybyshinee.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
Libertatea
Ego.ro
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro