Portii: 6
Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de preparare: 20 de minute
Valoare nutritionala (per portie): 206 kcal; 8g grasimi; 3g acizi grasi saturati; 1g glucide
Ingrediente:
– 1 cub de unt
– 1 ceapa, bine taiata
– 2 catei de usturoi, bine taiati
– 900g carne de vita, pregatita
– o legatura de patrunjel tocat
– cateva frunze de cimbru
– chifle, frunze de salata si ceapa rosie pentru servire
Extra:
Un burger nu ar fi complet neacompaniat!
– Ketchup
– Maioneza
– Mustar
Cel mai bun tip de branza:
– branza Cheddar
– branza elvetiana
Cei 4 pasi de preparare a burger-ului perfect!
1. Incalzeste untul intr-o tigaie, adauga ceapa, amesteca in jur de 1-2 minute pana se inmoaie, apoi adauga usturoiul si lase-le sa se prajeasca pentru inca 1 minut. Lasa-le apoi sa se raceasca.
2. Poti taia carnea cat de bine poti, iar apoi sa o treci prin masina de tocat sau sa o tai in blender. Pune-o intr-un bol si adauga ceapa si usturoiul. Apoi adauga patrunjelul, cimbrul si putin piper negru. Amesteca totul cu ajutorul mainilor, dar ai grija sa nu amesteci prea mult!
3. Scoate amestecul din bol si ruleaza-l in forma de bile, apoi preseaza-le (opteaza pentru o grosime de 2 cm) si asaza-le pe o hartie de copt. Pune-le in frigider pentru o ora.
4. Incalzeste gratarul la un foc mediu (nu vrei sa ia foc!). Pune burger-ul pe gratar si lasa-l in jur de 3 minute inainte sa il intorci, pentru a nu se sfarama, apoi intoarce-l si mai lasa-l 4-5 minute sau mai mult daca iti place mai bine facut. Dupa ce il iei de pe gratar, acorda-i 4-5 minunte pentru racire.
Poti incerca si o reteta de canelloni cu carne!
Text: Miruna Tarabega
Foto: burger with sesame bun and melted cheese close up from Shutterstock