Prajituri de ciocolata si midgale fara faina

Iata o reteta pentru niste fursecuri dulci, pline de ciocolata, dar sanatoase si care nu contin gluten! Ai grija insa, nu vei putea sa te limitezi la unul singur!

Ingrediente:


  • 1 ou mare
  • 230 de grame de unt (la temperatura camerei)
  • 80 de grame de zahar brun
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
  • 3 linguri de praf de cacao neindulcit
  • 1 lingurita de extract de vanilie
  • 60 de grame de migdale taiate

Mod de preparare:

  1. Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Asaza o foaie de hartie pentru copt in tava in care vei face prajiiturile.
  2. Intr-un recipient de marime medie, bate putin oul cu un praf de sare.
  3. Adauga untul (moale, la temperatura camerei), zaharul brun, bicarbonatul de sodiu, praful de cacao si extractul de vanilie. Amesteca pana la omogenizare.
  4. Incorporeaza midgalele taiate in amestec.
  5. Formeaza bile din aproximativ 2 linguri de aluat, aseaza-le in tava, la o departare de aproximativ 10 cm una de alta si preseaza-le cu ajutorul unui pahar pentru a forma discuri.
  6. Coace fursecurile pentru aproximativ 10-12 minute.
  7. Scoate-le din cuptor dupa ce a trecut acest timp si lasa-le in tava pentru 10 minute, apoi transfera-le pe o farfurie intinsa, pentru a se raci complet.

Foto: Shutterstock

Incercati si prajitura Alba ca Zapada

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro