Ingrediente:
- 1 ou mare
- 230 de grame de unt (la temperatura camerei)
- 80 de grame de zahar brun
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- 3 linguri de praf de cacao neindulcit
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 60 de grame de migdale taiate
Mod de preparare:
- Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Asaza o foaie de hartie pentru copt in tava in care vei face prajiiturile.
- Intr-un recipient de marime medie, bate putin oul cu un praf de sare.
- Adauga untul (moale, la temperatura camerei), zaharul brun, bicarbonatul de sodiu, praful de cacao si extractul de vanilie. Amesteca pana la omogenizare.
- Incorporeaza midgalele taiate in amestec.
- Formeaza bile din aproximativ 2 linguri de aluat, aseaza-le in tava, la o departare de aproximativ 10 cm una de alta si preseaza-le cu ajutorul unui pahar pentru a forma discuri.
- Coace fursecurile pentru aproximativ 10-12 minute.
- Scoate-le din cuptor dupa ce a trecut acest timp si lasa-le in tava pentru 10 minute, apoi transfera-le pe o farfurie intinsa, pentru a se raci complet.
Foto: Shutterstock
Incercati si prajitura Alba ca Zapada
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro