Timp de preparare: 15 min
Timp de copt: 30 de min
Total timp: 45 min
Ingrediente:
- Albusurile a 4 oua, la temperatura camerei (foarte important!)
- un sfert de lingurita de sare
- un sfert de lincurita crema de tartar (sau praf de copt daca nu ai crema de tartar)
- 1 lingura extract de vanilie
- 1 ¼ cana zahar granulat
- 85 gr. fulgi de ciocolata semidulci
Instructiuni:
Incalzeste cuptorul la 150 de grade.
Folosind un mixer, amesteca la viteza medie albusurile cu sarea, crema de tartar si esenta de vanilie pana obtii o crema moale. Treptat adauga zahar, pana ce compozitia se intareste, aprox 5 min. Cu grija incorporeaza fulgii de ciocolata cu o spatula.
Intr-o tava, pune o foaie de copt, apoi adauga din loc in loc cate o lingura plina din aluatul creat. Coace prajiturelele la 150 de grade pentru 25-30 de min pana ce acestea s-au copt si capata o culoare usor aurie. Opreste cuptorul si lasa prajiturelele sa se raceasca in el, pentru aprox 30 de minute. Consuma-le imediat dupa sau pastreaza-le intr-o caserola vidata pana le servire.
Foto: www.gimmesomeoven.com