Prajitura din gris cu portocale

Daca ti-e pofta de ceva dulce si in acelasi timp sanatos, incearca aceasta prajitura din gris cu portocale pentru a-ti satisfice pofta.

Fresh, cu o textura crocanta la suprafata, dar pufoasa la interior, aceasta reteta este una perfecta pentru o zi de primavara!


INGREDIENTE

Pentru sirop:

  • 2 foi de dafin
  • 1/3 cana de zahar
  • sare
  • 2 lingurite de zeama de lamaie proaspata

Pentru continut:

  • 3/4 pachet de unt, nesarat, topit si usor rece (restul de pachet poate fi folosit pentru tigaie)
  • 1 ½ cana faina de grau
  • 1 cana zahar
  • 2 lingura praf de copt
  • 2 lingurite coaja de portocala, proaspat rasa
  • 1 lingurita cardamom
  • ½ lingurita sare
  • 1 cana de iaurt grecesc
  • ¾ cana de lapte
  • 3 portocale
  • zeama de lamaie (optional)

PREPARARE

SIROP:

  1. Amesteca foile de dafin, zaharul si o jumatate de cana de apa si fierbe-le intr-un oala de dimensiuni mici, amestecand ocazional pentru a dizolva zaharul, timp de 5 minute.
  2. Ia-o de pe aragaz si adauga zeama de lamaie. Scoate foile de dafin si lasa sa se raceasca.

Citeste si:
Trifle de portocale cu frisca si cardamom, de Ioana Dumitrescu

CONTINUT:

  1. Incalzeste cuptorul la 350 de grade. Unge o tava pentru copt de aproximativ 22cm in diametru cu unt. Bate faina de grau, zaharul, praful de copt, coaja de portocala rasa, cardamomul si sarea intr-un bol de dimensiuni medii.
  2. Intr-un bol mai mare, separat, amesteca iaurtul si laptele. Amesteca ingredientele uscate din bolul mai mic si adauga untul. Pozitioneaza aluatul in tava pentru prajituri.
  3. Introdu tava la cuptor timp de 55-65 de minute, pana cand blatul are o culoare aurie si e ferm la atingere.
  4. Plaseaza o farfurie deasupra tavei si transfera blatul pe farfurie. Cu ajutorul unei scobitori creeaza mici gauri in blat si acopera-l intr-un sfert din siropul gatit anterior, in mod treptat.
  5. Lasa blatul sa absoarba siropul timp de 30 de minute.
  6. Intre timp, curata portocalele de coaja, feliaza-le la rotund si scoate samburii. Intr-un bol de dimensiuni medii amesteca feliile de portocala cu siropul ramas dupa care lasa-le sa absoarba timp de 20 de minute.
  7. Adauga zeama de lamaie dupa gust.
  8. Serveste cate o felie din prajitura celor dragi impreuna cu cateva felii de portocala.

Text: Cristiana Frunza
Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro