Fresh, cu o textura crocanta la suprafata, dar pufoasa la interior, aceasta reteta este una perfecta pentru o zi de primavara!
INGREDIENTE
Pentru sirop:
- 2 foi de dafin
- 1/3 cana de zahar
- sare
- 2 lingurite de zeama de lamaie proaspata
Pentru continut:
- 3/4 pachet de unt, nesarat, topit si usor rece (restul de pachet poate fi folosit pentru tigaie)
- 1 ½ cana faina de grau
- 1 cana zahar
- 2 lingura praf de copt
- 2 lingurite coaja de portocala, proaspat rasa
- 1 lingurita cardamom
- ½ lingurita sare
- 1 cana de iaurt grecesc
- ¾ cana de lapte
- 3 portocale
- zeama de lamaie (optional)
PREPARARE
SIROP:
- Amesteca foile de dafin, zaharul si o jumatate de cana de apa si fierbe-le intr-un oala de dimensiuni mici, amestecand ocazional pentru a dizolva zaharul, timp de 5 minute.
- Ia-o de pe aragaz si adauga zeama de lamaie. Scoate foile de dafin si lasa sa se raceasca.
CONTINUT:
- Incalzeste cuptorul la 350 de grade. Unge o tava pentru copt de aproximativ 22cm in diametru cu unt. Bate faina de grau, zaharul, praful de copt, coaja de portocala rasa, cardamomul si sarea intr-un bol de dimensiuni medii.
- Intr-un bol mai mare, separat, amesteca iaurtul si laptele. Amesteca ingredientele uscate din bolul mai mic si adauga untul. Pozitioneaza aluatul in tava pentru prajituri.
- Introdu tava la cuptor timp de 55-65 de minute, pana cand blatul are o culoare aurie si e ferm la atingere.
- Plaseaza o farfurie deasupra tavei si transfera blatul pe farfurie. Cu ajutorul unei scobitori creeaza mici gauri in blat si acopera-l intr-un sfert din siropul gatit anterior, in mod treptat.
- Lasa blatul sa absoarba siropul timp de 30 de minute.
- Intre timp, curata portocalele de coaja, feliaza-le la rotund si scoate samburii. Intr-un bol de dimensiuni medii amesteca feliile de portocala cu siropul ramas dupa care lasa-le sa absoarba timp de 20 de minute.
- Adauga zeama de lamaie dupa gust.
- Serveste cate o felie din prajitura celor dragi impreuna cu cateva felii de portocala.
Text: Cristiana Frunza
Foto: Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro