Prajitura de ciocolata cu alune de padure, fara faina

Esti in cautarea unei retete pentru un desert delicios? Cautarea ta a luat sfarsit! Incearca aceasta reteta divina de prajitura cu ciocolata neagra, coniac si alune de padure. Serveste-o cu inghetata sau cu smantana.

Portii: 10.
Timp de pregatire: 20 de minute.
Timp de coacere: 1 ora.
Grad de dificultate: usor.
Cost: scazut.


Ingrediente:

  • 500 g. ciocolata neagra maruntita.
  • 6 oua la temperatura camerei.
  • 2 linguri de coniac.
  • 165 g. alune de padure.
  • 250 ml. frisca.
  • zahar pudra pentru ornat.

Mod de preparare:

1. Incalzeste cuptorul la 150°C, tapeteaza o forma rotunda cu diametrul de 20 cm cu unt si hartie de copt.

2. Topeste ciocolata in baie de abur si amesteca pana se omogenizeaza.

3. Pune ouale si coniacul intr-ul bol. Pune castronul la abur, deasupra unei cratite cu apa care fierbe, fara a lasa castronul sa atinga apa si bate cu mixerul pana obtii o spuma. Inlatura de pe foc.


4. Folosind o lingura de metal, amesteca ciocolata si alunele cu ouale.Adauga frisca si pune compozitia in forma de copt. Pune forma de copt intr-o tava mai mare umpluta cu apa pana la jumatate si coace timp de 1 ora sau pana cand poti face testul cu betisorul de lemn. (inteapa prajitura cu un betisor de lemn si vei afla ca este gata atunci cand batul iese curat din prajitura). Lasa prajitura la racit la temperatura camerei. Acoper-o cu folie alimentara si las-o la rece peste noapte.

5. Scoate prajitura pe o farfurie, inlatura hartia si taie prajitura in bucati.

6. Presara zahar pudra si serveste prajitura cu smantana sau inghetata.

Foto: www.goodtoknow.co.uk

Daca iti este pofta de un desert de ciocolata, incearcă o delicioasa rețetă de amandina

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe elle.ro
Recomandari
 
Publicitate
Antena 1
Unica.ro
catine.ro